Reflexintegratie voor kinderen

Wanneer het ‘stempeltje’ niet past, biedt reflexintegratie de oplossing. Werk pijnvrij en lichaamsgericht aan meer rust voor jouw kind, ontdek nieuwe groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Geef jouw kind de kans om te stralen in een begripvolle wereld.

Herken jij één of meerdere van deze bij jouw kind?

u

Jouw kind heeft moeite met concentreren en focussen?

u

Jouw kind vindt het moeilijk om stil te zitten. Het wiebelt continue en een wiebelkussen helpt ook niet of het zit in 'W' zit. Jouw kind lijkt een overvloed aan energie te hebben.

u

Jouw kind heeft moeite met lezen, praten of schrijven. Mogelijk al bekend met dyslexie of ontwikkelingsachterstand?

u

Jouw kind bijt nagels of andere voorwerpen?

u

Jouw kind wordt maar niet zindelijk of is maar deels zindelijk?

u

Jouw kind reageert niet of juist heel overdreven in zijn emoties. Moeite met de juiste balans vinden of controle houden?

u

Jouw kind heeft moeite met evenwicht, kan nie hinkelen, springen of loopt continue ergens tegen aan?

Ontdek de oplossing voor jouw kind's uitdagingen!

Ontdek de Kracht van Reflexintegratie – Geef Jouw Kind de Beste Start in het Leven!

Jouw kind is niet anders, lastig of afwijkend. Het heeft nog actieve primaire reflexen die om aandacht vragen. Onbegrepen gedrag, ontwikkelingsachterstanden en overcompensatie hebben alles te maken met de hersenontwikkeling en rijping van het kinderlijke brein.

Laat mij, Michele Nelissen, jouw kind begeleiden op het pad van integratie en groei. Als afgestudeerd verloskundige en reflexintegratie therapeut, heb ik de kennis en ervaring om jouw kind te helpen.

Ik geloof dat het plakken van stempeltjes en oppervlakkige oplossingen niet leiden tot echte verandering. Daarom richt ik mij op het fundamentele begin: het integreren van de actieve primaire reflexen. Dit opent een wereld van rust, ontspanning en groeimogelijkheden voor jouw kind.

Samen gaan we kijken naar wat jouw kind nodig heeft en hoe we dit kunnen bereiken. Ik bied een liefdevolle en professionele aanpak, waarbij we de oorzaak van het gedrag aanpakken in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Met reflexintegratie leggen we een stevig fundament voor de ontwikkeling van jouw kind. Je zult merken dat de motoriek verbetert, leermogelijkheden toenemen en gedrag positief verandert. Jouw kind kan zich beter uiten, sociaal en emotioneel welzijn groeien.

Stop met het zoeken naar quick fixes en omarm een langetermijnoplossing voor jouw kind. Laten we samen werken aan een leven vol groei, ontwikkeling en welzijn.

Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe reflexintegratie het leven van jouw kind kan transformeren. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind de beste start in het leven krijgt en zijn of haar volledige potentieel kan bereiken.

 Mijn missie is om kinderen weer in hun kracht te zetten en zelfverzekerheid te laten ervaren. De sleutel tot succes, zodat ze kunnen stralen als nooit tevoren! 

Jij staat er niet alleen voor. Wij doen dit samen!

Als afgestudeerd verloskundige heb ik me laten leiden door mijn passie voor de eerste 1000 dagen van een mensenleven, een periode die van onschatbare waarde is en de basis legt voor de rest van ons bestaan.

Tijdens mijn werk kwam ik keer op keer uitdagingen tegen, zowel bij aanstaande ouders als bij oudere broertjes en zusjes in het gezin. Vaak waren deze uitdagingen gerelateerd aan onbegrepen gedrag, waarbij volwassenen zich ineens anders gedroegen of bepaalde eigenschappen niet wilden doorgeven aan hun kinderen. Ook zag ik gedrag en ontwikkelingsproblemen bij oudere kinderen in het gezin, wat ouders deed twijfelen over een eventuele kinderwens.

Het viel me op dat er steeds vaker “stempels” werden geplaatst, zoals ADD, ADHD, dyslexie, moeilijk opvoedbaar, probleemkind, en ga zo maar door. Dit raakte me diep. Ik kan er simpelweg niet tegen om mensen in hokjes te plaatsen en als afwijkend te bestempelen wanneer ze niet voldoen aan de zogenaamde “norm”. Hierdoor ben ik me verder gaan verdiepen in de échte oorzaken van bepaald gedrag en ontwikkelingsachterstanden. Ik wilde weten waarom dit gebeurt en hoe we het kunnen aanpakken. Het is namelijk nog nooit iemand beter geworden door simpelweg het label ADHD op te plakken.

Met een liefdevolle, maar professionele benadering ben ik me gaan specialiseren in het achterhalen van de ware oorzaak van gedrag en ontwikkelingsachterstanden. Ik geloof in de kracht van begrip, ondersteuning en het aanpakken van de kern van het probleem. Samen met jou en je gezin wil ik werken aan een positieve verandering, zodat jullie weer volop kunnen genieten van een harmonieus leven.

Ik nodig je uit om samen met mij de reis te maken naar een dieper begrip en een leven vol groei en welzijn. Laten we de “stempels” achter ons laten en de ware oorzaken aanpakken, zodat we jouw kind en gezin de best mogelijke toekomst kunnen bieden.

Of je nu behoefte hebt aan begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode, of naar mogelijkheden zoekt om het welzijn van je kind te bevorderen, ik kan je met toewijding en enthousiasme  bijstaan en zal je inspireren om het beste uit jezelf en je gezin te halen.

Samen zullen jullie de weg bewandelen naar een leven vol groei, ontwikkeling en welzijn.

Reflexintegratie voor kinderen met Michele Nelissen

Hoe werk ik?

» Gratis intake, telefonisch of online om zorg(en) rondom het kind te uiten, en de  ( ouderlijke) zorgvraag  helder te krijgen.
Tijd: 60-90min

» Sessie 1: kennismaking met het kind, indien mogelijk hem/haar laten vertellen wat het gewenste resultaat gaat zijn waar we naar streven.
Start testen van mogelijke actieve reflexen waaraan gewerkt kan worden.
Tijd:60-90min

» Sessie 2 en volgend: werken met het kind en de zorgvraag. Op spelenderwijs en naar gelang de mogelijkheden en grenzen van het kind werken met reflexintregratie. Ouders zijn aanwezig en krijgen ook aangepaste oefenopdrachten mee.
Tijd:60-90 min

Mijn voorkeur gaat uit naar behandeling op locatie van het kind. Dit i.v.m bekende en veilige omgeving.
Let wel op: veiligheid en rust staat voorop, is dit niet mogelijk door aanwezige huisdieren of andere leden van het gezin, geef dit aan tijdens de intake.

</p>
<p>1. Reflexintegratie voor kinderen<br />
2. Kinderen in hun kracht zetten<br />
3. Zelfvertrouwen bij kinderen bevorderen<br />
4. Kinderen laten stralen en groeien<br />
5. Oplossing voor onbegrepen gedrag bij kinderen<br />
6. Aandacht voor actieve primaire reflexen<br />
7. Integratie en groei bij kinderen bevorderen<br />
8. Begeleiding voor ontwikkelingsachterstanden<br />
9. Professionele reflexintegratie therapeut<br />
10. Positieve verandering in gedrag van kinderen<br />
11. Rust en ontspanning bij kinderen<br />
12. Motorische ontwikkeling verbeteren bij kinderen<br />
13. Emotioneel welzijn en sociale vaardigheden bevorderen<br />
14. Langetermijnoplossing voor kinderen met reflexintegratie<br />
15. Transformatie van het leven van jouw kind met reflexintegratie.
</p>
<p>1. Reflexintegratie voor kinderen<br />
2. Kinderen in hun kracht zetten<br />
3. Zelfvertrouwen bij kinderen bevorderen<br />
4. Kinderen laten stralen en groeien<br />
5. Oplossing voor onbegrepen gedrag bij kinderen<br />
6. Aandacht voor actieve primaire reflexen<br />
7. Integratie en groei bij kinderen bevorderen<br />
8. Begeleiding voor ontwikkelingsachterstanden<br />
9. Professionele reflexintegratie therapeut<br />
10. Positieve verandering in gedrag van kinderen<br />
11. Rust en ontspanning bij kinderen<br />
12. Motorische ontwikkeling verbeteren bij kinderen<br />
13. Emotioneel welzijn en sociale vaardigheden bevorderen<br />
14. Langetermijnoplossing voor kinderen met reflexintegratie<br />
15. Transformatie van het leven van jouw kind met reflexintegratie.

Tarieven

>> Gratis intake/ 30min bespreking online

>> Ieder vervolgconsult à € 57,50*

Advies: Interval van 2-4weken tussen de sessie

 

 

* Kilometervergoeding a 0,32cent vanaf D-52538

* Let op: Bij annulering binnen 48 uur blijft 50% van het tarief verschuldigd. Bij annulering binnen 24uur blijft het volledige tarief verschuldigd.

Grijp deze unieke kans en laat je kind stralen!

De meest gestelde vragen op een rijtje:

Misschien twijfel je en denk je…..

Hoe weet ik of reflexintegratie voor mijn kind geschikt is?
Het traject is geschikt voor iedereen die graag meer wilt leren, rust wilt ervaren en wil leren waar het onbegrepen gedrag, emotie of vastloop in ontwikkeling vandaan komt.

Tijdens een vrijblijvende kickstart call kunnen we kennis maken en twijfels bespreken.

Wordt het traject vergoed?
Reflexintegratie valt onder de holistische geneeskunde. Een enkele keer wordt het uit een aanvullende verzekering of een PGB traject vergoed.
Ik signaleer andere problematiek dan benoemd, kan reflexintegratie mijn kind helpen?
Reflexintegratie is op heel veel verschillende manieren in te zetten. Teveel om alle mogelijke signalen of verbanden te benoemen op een website.
Twijfel je, neem dan vrijblijvend contact op. We plannen dan een kickstart call van 30min. en kunnen al je twijfels bespreken en samen kijken of het mogelijk geschikt is.
Ik signaleer meerdere problemen, kan ik dan alsnog reflexintegratie toepassen
Dat kan zeker. Het is echter een therapie waarbij jouw kind zijn of haar grenzen aangeeft. Het gaat stap voor stap en heeft ook tussentijdse oefening nodig om het lijf te laten begrijpen, wat we vragen.
Bij meerdere problemen, zullen er daarom waarschijnlijk meerdere sessies nodig zijn.
Ik heb meerdere kinderen, kun je dit combineren?
Ik kan maar 1 persoon tegelijk behandelen. Wel kunnen we 2 sessies op 1 dag plannen.
Het is niet mogelijk beide kinderen te observeren en tegelijk te behandelen in 1 sessie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van ons team te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!