Be the mom you want them to remember

Wie gaat er schuil achter Michèle

Het is allemaal niet zo spannend. Lekker oersaai misschien wel. Ik ben opgegroeid als oudste van 3 meiden op het platteland. Mijn eerste contact met zwangerschap waren de zwangerschappen van mijn moeder bij mijn jongere zusjes. Gefascineerd door de buik was ik, terwijl de rest de buik maar dik en lelijk vond. Verder kreeg ik als kind niet veel mee van de zwangerschappen van mijn moeder en de beide thuisbevallingen heb ik heerlijk doorheen geslapen als kind. In latere gesprekken met mijn moeder over de ervaring, gaf zij altijd aan dat zwanger zijn een hel was, en dat ze liever alleen maar beviel. Daar was dus niet heel veel uit te halen.
Ik was altijd het verzorgende typetje en hing het moedertje uit, voor mijn zusjes, maar ook in rollenspellen of als het om de huisdieren ging.
Wellicht waren dat al de eerste signalen van mijn latere levensweg.
Destijds koos ik eerst voor een diergeneeskunde studie, maar al snel switchte ik tot ongenoegen van mijn familie naar verloskunde. Ik ging trots studeren aan de Academie Verloskunde.
Eenmaal afgestudeerd ging ik vol overgave aan de slag. Zoveel afwisseling die het beroep gaf, en zoveel dat niet te leren valt uit een boekje! Heerlijk al die zwangere buiken en die super mooie intense momenten die ik iedere keer weer vanaf de zijlijn mag bewonderen. Tot het moment dat ik dacht het moet anders. Ik zag hoe de zorg veranderde, maar ook hoe de mentaliteit onder jonge ouders veranderde o.a onder invloed van de maatschappij. ‘ De roze wolk’ was steeds vaker te zoeken. De mooie blij in verwachting dames, maakten steeds meer plek voor ouders met veel onzekerheid, bevallingsangst en een stressvol ouderschap.
Het raakte me diep en ik had talloze plannetjes bedacht om dit te kunnen ondersteunen in de goede richting tijdens de reguliere spreekuren en contact momenten met alle lieve aanstaande ouders. Keer op keer moest ik vaststellen dat hoe ik het ook wendde of keerde ik tijd te kort kwam. Ik kon wel algemene tips meegeven, maar nooit tot de kern geraken. Daarbij brak het mij niet alleen als ik zag hoeveel ouders struggelden met bevallen en het ‘nieuwe’ ouderschap daarna, maar raakte het me ook dat ik wist hoeveel onbewuste impact we hierdoor meegaven aan de volgende generatie. Hoe heftig zou het dan straks wel niet voor deze kindjes zijn als ze volgroeid zijn en angst, paniek en nare ervaringen van hun eigen ouders, hetgene was wat hun getekend heeft in de meest cruciale momenten van hun leven?!

Van dit laatste ben ikzelf ‘het perfecte voorbeeld’.
Door mijn opleiding als verloskundige, mijn aanvullende cursussen op gebied van pre-en perinatale psychologie, innerlijk kind therapie en traumaheling via babylichaamstaal, heb ik mogen ervaren hoe cruciaal die eerste 1000dagen zijn in een mensenleven. Vooral ook hoeveel levenslange invloed dit heeft op een persoon, wanneer dit niet helemaal zo gaat zoals het zou horen. Hoe jammer is dit?  Want één ding hebben we allemaal gemeen, we willen het beste voor onze kinderen!
Hoe meer ik ermee werk, hoe meer mensen ik zie die patronen vanuit die eerste 1000 dagen meenemen in hun leven. Het zal je niet meer verbazen, maar jouw eigen ervaringen uit de eerste 1000dagen beïnvloeden ook hoe jouw zwangerschap en bevalling eruit gaan zien en ook hoe jij het ouderschap gaat vormgeven.
Dat is ook het punt waarom het zo belangrijk is om vanuit de kern te gaan beginnen met voorbereiding in een zwangerschap, op jouw droombevalling en een harmonieus ouderschap. Stap je ergens middenin, kom je nooit tot het gewenste eindresultaat. Zonder gedegen fundering bouw je tenslotte ook geen huis.
Hierbij kan ik je gaan helpen en ondersteunen. Door mijn ervaring, mijn kennis en mijn kunde, kan ik er samen mét jullie voor gaan zorgen dat jouw kindje de beste start krijgt in zijn eerste 1000 dagen. Door mijn uniek ontwikkeld begeleidingstraject, ga ik met jullie tot de kern. Zorg ik dat jullie op en top voorbereid zijn. Werken we samen naar jouw droombevalling toe, en zorgen we ervoor dat jullie een soepele start in het ouderschap kunnen maken. Alles naar jullie eigen wensen en overtuigingen! 

Academie Verloskunde Maastricht

Opleiding tot zelfstandige verloskundige in Nederland

Birthimprints & Anna Verwaal

Verschillende verdiepende cursussen m.b.t geboortepatronen en pre -en perinatale psychologie en ontwikkeling en imprinting vanaf conceptie

Infant Mental Health en innerlijk kind therapie

Verdieping in functioneren van kinderlijk lijf, eerste 1000e dagen ontwikkeling, invloeden van gebeurtenissen/trauma’s in deze vroeg kinderlijke periode en de uitwerking op het verdere leven.

Hoe anderen mij ervaren

 

“Michele heeft ons als verloskundige begeleid tijdens de zwangerschap en de thuisbevalling van onze dochter. De thuisbevalling is de mooiste ervaring van ons leven, mede door het deskundige handelen van Michele. 

Ze is bescheiden en rustig, maar daarnaast ontzettend kordaat en doortastend. Haar oprechtheid en toegankelijkheid zijn punten die wij zeer hebben gewaardeerd.”

– Renkse

 

“Michele weet wetenschappelijke kennis en technische deskundigheid zeer goed te vertalen in praktische begeleiding en tips. Vaak zijn de momenten waar je als (toekomstige) ouders onzeker over bent, met een heel toepasbare uitleg of tip te begrijpen. Hierdoor weet Michele met een paar woorden je gerust te stellen. 
Binnen de mogelijkheden die de situatie toelaten staat het maken van je eigen keuze centraal.”

– Gerben

Samen naar een mooie toekomst

Ik help je graag om jouw pad te vinden in deze nieuwe levensfase

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van ons team te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!