Home » kraamtijd » Één van de best bewaarde geheimen der mensheid is de kracht van huid op huid contact!

Één van de best bewaarde geheimen der mensheid is de kracht van huid op huid contact!

door | 6 jun, 2023 | bevalling, dragen, kraamtijd

 

 
Wat kan Huid op huid (HOH) contact allemaal voor jouw betekenen?
🍀Het stimuleert de hechting tussen ouder en kind: Direct HOH contact na de bevalling is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van een veilige en gezonde band tussen moeder en kind. Het voelt voor de baby vertrouwd en veilig doordat ze het ritme van de moeder kunnen voelen. Daarnaast kan dit ook door vader gedaan worden, wat ook de band tussen vader en kind bevordert.
🍀Het bevordert ook de afgifte van oxytocine bij beide, wat gevoelens van liefde en genegenheid versterkt.
🍀Het reguleert lichaamstemperatuur: Na de geboorte is een pasgeborene gevoelig voor kou en kan HOH contact hun lichaamstemperatuur reguleren. Dit kan hen helpen om te wennen aan het leven buiten de baarmoeder en het voorkomen van onderkoeling.
🍀Het helpt bloedsuikerspiegel te stabiliseren: HOH contact kan ervoor zorgen dat het hormoon cortisol daalt in de baby, waardoor het risico op hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) wordt verminderd. Hierdoor kunnen baby’s sneller de borst vinden om melk te krijgen.
🍀Vermindert stress en pijn: Voor zowel de moeder als de baby kan HOH contact na de bevalling stress en pijn verminderen. Het stimuleert de afgifte van oxytocine, wat een natuurlijke pijnstiller is en ook een gevoel van rust en kalmte geeft.
🍀Het verhoogt het gevoel van eigenwaarde van de moeder: Het helpt vrouwen om te herstellen van de bevalling doordat het hen een gevoel van voldoening geeft dat ze goed voor hun baby kunnen zorgen en het versterkt hun gevoel van veerkracht en zelfvertrouwen. De kans op negatieve gevoelens en depressiviteit wordt verkleint. 

Ik wil benadrukken hoe belangrijk het is om huid-op-huid contact na de bevalling te hebben. Het heeft zoveel voordelen voor zowel de pasgeborene als de moeder, maar ook de vader.  Neem je deze tijd, meteen na de bevalling, maar ook dagelijks in je kraambed en profiteer van alle natuurlijke voordelen. 

Gerelateerde artikelen

Natuurlijke Materialen voor Baby’s en Babyverzorging: De Zachtheid, Warmte en Zorg van Moeder Natuur

Natuurlijke Materialen voor Baby’s en Babyverzorging: De Zachtheid, Warmte en Zorg van Moeder Natuur

Kies met zorgvuldigheid de juiste babyverzorgingsproducten en omarm natuurlijke materialen zoals acrylwol, zijde, merinowol, kamille en sheabutter voor je baby. Deze materialen zijn zacht, hypoallergeen en perfect voor de gevoelige babyhuid. Vermijd producten met overbodige ingrediënten, parfum en conserveringsmiddelen. Een wollen onderlegger is een handige metgezel in de kinderwagen of wieg. Natuurlijke keuzes bieden pure comfort en dragen bij aan een duurzamere wereld voor jouw kleintje en toekomstige generaties.

lees verder
De Kracht van Goede Voorbereiding op Bevalling en Ouderschap: Investeer in de Mooiste Reis van je Leven!

De Kracht van Goede Voorbereiding op Bevalling en Ouderschap: Investeer in de Mooiste Reis van je Leven!

Ontdek de kracht van goede voorbereiding op bevalling en ouderschap! Een investering in tijd en inspanning die zich dubbel en dwars terugbetaalt. Een soepele bevalling, zelfvertrouwen in het ouderschap en een hechte ouder-kind relatie zijn enkele van de vele voordelen. Een absolute must voor iedereen, vooral bij eerste kinderen.

https://newbeginnings-baby.nl/begeleidingstraject-voor-zwangere/

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van ons team te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin